Майстри резервного джерела енергії

НАЗАД
09 сiчня 2024 10:01

В Навчальному центрі морської охорони прикордонники з різних підрозділів пройшли курс з опанування генераторів на двигунах внутрішнього згоряння.

Ці навички вкрай необхідні як в умовах можливих блекаутів, внаслідок ворожих обстрілів, так і нестандартних ситуацій на службі.

Викладачі вкотре нагадали слухачам про обов’язкові заходи безпеки на правила поводження та підключення генераторів.

«Генератор необхідно розміщувати ззовні будівлі або в окремому технічному просторому приміщенні зі справною вентиляцією і можливістю провітрювання. Відстань від генератора до суміжних об’єктів повинна бути не менше 6 метрів. Генератор необхідно встановлювати на рівному надійному майданчику. Будь-яке пошкодження електричних провідників або обладнання повинно бути усунуто негайно», - розповів старший викладач відділення електромеханічного обладнання Борис Матреницький.

Генератор не бажано вмикати в умовах підвищеної вологості, під час дощу або снігу. Також слід уникати контакту з елементами генератора, які обертаються. У разі нетипової роботи приладу варто негайно вимкнути та знеструмити електрогенератор.

Будь-яке пошкодження електричних провідників або обладнання повинно бути усунуто негайно.

Правильне обслуговування та користування генераторами допоможе уникнути небезпечних ситуацій. А також вчасно зреагувати та заживити вкрай необхідні прилади та засоби.

Із завершенням програми підготовки захисники склали залік та отримали відповідні свідоцтва.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси