Майбутні офіцери-прикордонники проходять підготовку за натівськими L-курсами

НАЗАД
19 грудня 2023 15:02

У Національній академії Держприкордонслужби України значна увага приділяється формуванню лідерських якостей майбутніх захисників кордону.

Сьогодні підготовка компетентних офіцерів, здатних приймати ефективні рішення проходить з врахуванням досвіду стримування російської агресії та відповідно до робочих навчальних програм, де безпосередньо реалізовані стандарти НАТО, а саме: 1-й курс - курс L1A; 2, 3, 4 курси - курс L1B.

Державна прикордонна служба України реформується та переозброюється за стандартами ЄС та НАТО. Зазначимо, що проходження L-курсів дають змогу майбутнім офіцерам здобути тактичний, оперативний та стратегічний рівень військової освіти. Курси створені й укладені в такий спосіб, щоб у результаті отримати вмотивованих та відповідальних офіцерів-лідерів із розвиненим прагненням навчатися та кар’єрно зростати, обізнаних у процедурах планування та ухвалення військових рішень за стандартами НАТО. Кожен з них має здобути широкий спектр знань: від фундаментальних до професійно-спеціальних.

Фундамент загальновійськової підготовки — польові заняття, які проводяться за будь-яких погодних умов. Під час відпрацювання практичних питань з навчальних дисциплін «Загальна тактика», «Основи бойового забезпечення» та «Топографія» курсанти вчаться діяти в оборонному та наступальному бою, організовувати та здійснювати заходи за видами бойового забезпечення, а також управляти механізованими підрозділами (відділенням, взводом) під час бойових дій в різних умовах обстановки. Саме під час таких занять формуються лідерські якості майбутнього офіцера, адже успіх виконання навчально-бойових завдань підрозділом прямо залежить від лідера, який цей підрозділ очолює, мотивує підлеглих, веде їх за собою та є для них прикладом відданості військовій справі.

Кожний курсант перетворює своє навчання на власну історію успіху, адже саме тут виростають майбутні лідери, готові стати невіддільною частиною міцного фронту захисту наших кордонів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси