Мама, бойовий медик, захисниця: історія прикордонниці на псевдо «Фурія»

НАЗАД
23 травня 2024 11:53

Зі зброєю, повним БК та аптечкою на броні. З вигляду тендітна, проте характер – сталевий. Побратими називають її «Фурія».

А її 11-річний син Арсеній – просто копія матусі. Інна – місцева жителька Краматорська. Що таке війна знає з 2014 року. Коли бойовики так званої днр увірвалися в місто, жінка була з дворічною дитиною на руках. Що таке страх за родину й відчуття безсилля знає не з чужих слів. Можливо тому, у 2021 році, не вагаючись, відгукнулася на пропозицію подруги й вступила до лав прикордонників.

Повномасштабне вторгнення Інна зустріла в рідному місті. Медикиня відмовилася від евакуації та залишилася з товаришами по службі. Краматорськ постійно піддавався ракетним ударам з боку рф, тому роботи було багато. Допомагали військовим і цивільним. Час від часу на стабілізацію привозили побратимів з передової.

На той час у прифронтовому Краматорську медиків було вдосталь, тому жінок безпосередньо на лінію розмежування не відправляли. Але Інна вважала, що може бути корисною саме на передовій. Відтак, вона прийняла рішення піти у бойовий підрозділ Держприкордонслужби й перейшла до Донецького прикордонного загону. Спочатку потрапила до управління загону. Перепробувала безліч посад: була завідувачкою аптеки, фельдшером, тривалий час виконувала обов'язки начальника медичної частини, коли її керівник виконував бойові завдання у Бахмуті. Спокійна робота була не для «Фурії», вона прийняла рішення про переведення з управління загону безпосередньо в підрозділ і в жовтні 2023 року таки добилася свого.

Наразі, разом зі своєю командою, Інна здійснює евакуації, підтримує життєдіяльність поранених до стабілізаційного пункту та транспортує їх до шпиталю. Попри всі складнощі професії, жінка нарешті відчуває себе дійсно потрібною. Каже, зараз вона саме там, де має бути. Тут вона рятує життя і приносить користь.

«Наразі я несу службу в команді, з якою починався мій бойовий шлях. Працюємо на Вовчанському напрямку. Налагодили взаємодію з іншими екіпажами, у нас є свій медичний пункт, де стабілізуємо поранених. Переважно привозять з мінно-вибуховими травмами, струсами головного мозку, осколковими пораненнями. Поки справляємося, але ситуація динамічна і зайві руки ніколи не завадять», - зазначає Інна.

«Фурія» з когорти бойових медиків, котрі завжди готові прийти на допомогу і докласти максимум зусиль, аби врятувати чуже життя. У свою команду вона запрошує таких же професіоналів.

Маєш медичну освіту? Прагнеш бути корисним своїй країні й рятувати життя українських військових? Приєднуйся!

Обирай службу за мобілізацією або за контрактом.

Заповнюй анкету за посиланням, обравши пункт «1 прикордонний загін»:

https://anketa-rec.dpsu.gov.ua/

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси