Малінуа – вірний компаньйон та надійний охоронець державних рубежів

НАЗАД
11 серпня 2023 09:27

Бельгійська вівчарка-малінуа завдяки своєму розуму і кмітливості сьогодні відома в усьому світі. Завдяки своїм рисам вона особливо часто використовується в армійських підрозділах країн НАТО.

Ще в часи Першої світової війни ці собаки допомагали перевозити багаж і обладнання на полях битв та виконували обов’язки в Червоному Хресті.

В Україні ця порода теж набула популярності та успішно використовується на службі, зокрема в охороні державних рубежів. Спритні та витривалі чотирилапі бельгійці – універсальні бійці, адже допомагають прикордонникам виявляти зброю, наркотики, контрабандне куриво та затримувати порушників.

Ця порода була виведена в Фламандському регіоні Бельгії. Початок цій породі поклав професор Адольф Ройль 1892 року. Згодом у 1898 році було створено перший клуб малінуа, а у 1901 році було офіційно зареєстровано собаку на кличку Vos des Polders, тобто «рудий лис». Саму ж назву «Малінуа» почали вживати через 20 років після початку племінних робіт.

Загалом бельгійська вівчарка належить до пастуших порід, звідси чудові охоронні якості. Її поділяють на чотири різновиди: грюнендаль, лакенуа, малінуа і тервюрен.

Ці собаки просто створені для того, щоб бути службовими. Вони легко піддаються навчанню, працездатні і можуть виконувати різноманітні завдання, також люблять долати перешкоди, а їх стрибок може досягати до 3-ьох метрів.  А ще вони чуйні та уважні, тож стануть чудовим компаньйоном для всієї родини.

Тож, якщо ви вирішили завести саме малінуа, то будьте готові до активного способу життя, адже їм потрібно приділяти багато уваги та показувати свою любов і тоді ви отримаєте прекрасного компаньйона нта вірного друга, адже малінуа – це  чудовий охоронець, який назавжди відданий своєму власникові.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси