Майже 500 строковиків Держприкордонслужби урочисто склали Військову присягу на вірність українському народові

НАЗАД
12 червня 2016 14:47

Сьогодні, 12 червня 2016 року, в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбулася церемонія складання Військової присяги на вірність Українському народові &

Сьогодні, 12 червня 2016 року, в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбулася церемонія складання Військової присяги на вірність Українському народові  майже 500 військовослужбовцями строкової служби призову 2016 року.

Військова присяга — документ юридичної сили, затверджений  Постановою Верховної Ради України 6 грудня 1991 року. У ньому сформульовано найважливіші вимоги до воїна,  які він має неухильно виконувати в інтересах національної безпеки України. Ритуал Військової присяги є святом, що уособлює доблесть і героїзм усіх поколінь нашого народу, оборонців та визволителів рідної землі.

До складання Військової присяги, під керівництвом досвідчених офіцерів та курсантів Національної академії, новобранці пройшли курс загальновійськової підготовки, в ході якого отримали теоретичні знання і практичні навички. Крім того, вони виконали навчальні вправи зі стрільби із стрілецької зброї на одному з військових стрільбищ академії.

«Сьогодні, борючись за свободу і незалежність України, за єдність і недоторканність нашої землі, військовослужбовці Держприкордонслужби демонструють приклад вірності Присязі, відданості своєму народові, героїчної самопожертви у виконанні військового обов’язку. І ви сьогодні є надією України, адже прийшли захищати кордони Батьківщини добровільно.

Ми схиляємо голови перед Героями, які до кінця виконали свій військовий обов’язок, до останнього подиху залишились вірними Військовій присязі і віддали найдорожче - своє життя. Вічна пам'ять і Слава Героям!»  - зазначив присутній на урочистому святі Голова Держприкордонслужби України генерал-полковник Віктор Назаренко.

Після  складанням присяги  вже традиційно священнослужителі освятили строковиків та благословили їх на військову справу.

Завершився ритуал складання Військової присяги урочистим маршем призовників.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси