Людина – не товар!

НАЗАД
04 серпня 2023 14:37

Торгівля людьми - злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки, діти. За даними Міжнародної організації праці, наразі у світі понад 21 мільйон осіб працюють у примусовому порядку.

З початком повномасштабного вторгнення росії в нашу Державу чимало українців були змушені виїхати за межі країни. Багато наших краян виїжджали без необхідного комплекту документів. Це робило їх особливо уразливими, і цим подекуди користувалися работорговці та кримінальні елементи.

Як виявляти осіб, яких ймовірно перевозять через державний кордон з метою подальшої трудової або сексуальної експлуатації, як не стати самим жертвами работоргівлі і вберегти своїх рідних, розповідали під час інформаційних заходів «Протидія торгівлі людьми» прикордонникам Чопського загону.

Військовослужбовців ознайомили з основними ознаками торгівлі людьми, хитрощами та методами роботи осіб, які мають намір вивезти за кордон уразливі категорії населення, у тому числі дітей.

Прикордонникам продемонстрували чотири відеоролики з даної тематики, підготовлені співробітниками Міжнародної організації з міграції. У відео йдеться про те, як не стати жертвою торгівлі людьми, не потрапити у трудове чи сексуальне рабство тощо.

З метою убезпечення осіб, які перетинають державний кордон, у пунктах пропуску розмістили інформаційні постери з даної тематики.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси