(ВІДЕО) Ліцеїсти-прикордонники склали Присягу

НАЗАД
01 жовтня 2023 17:38

Сьогодні відбулася урочиста церемонія складання Присяги ліцеїстами набору 2023 року Державного ліцею-інтернату Державної прикордонної служби України.

Ця важлива для кожного ліцеїста подія традиційно була проведена у День захисників і захисниць України та День українського козацтва, які вперше відзначаються цьогоріч 1 жовтня.

В цей день юних патріотів прийшли привітати батьки та рідні, представники органів влади міста та області, а також керівництво та персонал Національної академії Держприкордонслужби України. Ректор Національної академії генерал-майор Олександр Луцький привітав присутніх з Днем захисників та захисниць України, з Днем Покрови та Днем козацтва, нагадавши, що саме в цей момент українські військові захищають нашу Батьківщину, ризикують своїм життям та здоров’ям, аби українці могли жити в мирних містах. Звернувшись до ліцеїстів Олександр Луцький зазначив, що це їх перший крок до дорослого, серйозного, офіцерського життя сходинка на їхньому професійному шляху, відмітивши, що майже всі цьогорічні випускники ліцею сьогодні вже є курсантами прикордонного вишу або інших закладів вищої освіти сектору безпеки та оборони України. Також ректор побажав наймолодшим прикордонникам завзято навчатися, зростати морально та фізично, адже саме вони – нове покоління захисників, майбутнє Державної прикордонної служби, майбутнє України.

Голосно та з гордістю промовили ліцеїсти слова Клятви: «Урочисто клянемося присвятити себе служінню Україні! Бути вірними та відданими українському народові. Шанувати та продовжувати славні національні, військові та прикордонні традиції!». Військовий капелан Денис Дяченко благословив ліцеїстів та у своїй молитві попросив Архистратига Божого Михаїла зі всіма небесними воїнствами захищати й оберігати кожного. Після урочистого проходження ліцеїсти та курсанти-першокурсники Національної академії вшанували пам’ять загиблих за Незалежність України хмельничан та урочисто поклали квіти до всіх світлин Героїв на Алеї Слави головної вулиці міста.

Слід додати, що в цей день представники Державного ліцею прикордонного відомства також приєднались до спільного складання Присяги учнями військових ліцеїв України, церемонія якого відбулась у Києві.

Вітаємо ліцеїстів! Будьте завжди вірними народу України та словам Присяги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси