Лабрадори на варті? - того варті

НАЗАД
06 лютого 2024 15:07

Лабрадори – легко засвоюють команди, мають гарну пам’ять, відмінно несуть службу і за свою доброту є улюбленцями і дорослих, і дітей.

Так, саме лабрадор є найулюбленішою сімейною породою собак та вважається найдобрішою у світі, а ще вони входить в топ 5 найпопулярніших порід світу.

«Hey Lab! Come here!» – так призивали до себе своїх чотирилапих друзів англійські собачники понад 100 років тому. Щодо походження цієї породи, то відомо, що вперше цих собак побачили європейці у Канаді на острові Ньюфаундленд на початку ХІХ століття і називали собакою Святого Джона. А повністю назва породи – «лабрадор ретривер».

Існує кілька версій назви породи «лабрадор»: спочатку усі собаки мали лише чорне забарвлення, яке нагадувало скельну породу лабродит, на честь якої і назвали породу; предки лабрадорів мешкали неподалік острова Ньюфаундленда на острові Лабрадор та названі на честь батьківщини; за свою працьовитість та витривалість португальці назвали цих собак лабрадорами, а для них «labrador» означає «трудівник».

Лабрадори – природжені мисливці, а улюблене їх заняття – пошук і полювання, тож у прикордонній службі вони чудово зарекомендували себе як відмінні помічники у пошуку зброї, вибухівки та наркотиків. Попри міцну статуру, ці собаки відрізняються доброзичливим характером та абсолютно несхильні до агресії, саме тому вони стали найулюбленішими сімейними собаками. Вони сповнені любові, доброзичливі та чудово ладнають з дітьми, для яких вони будуть і нянькою, і компаньйоном в іграх. Кращого члена сім’ї годі шукати, вони завоюють вашу любов та стануть найкращим другом. Щодо дресирування цих собак, то це під силу навіть початківцям, адже вони завжди хочуть догодити господареві, легко засвоюють команди і запам’ятовують їх. Тож, якщо шукаєте собі чотирилапого друга, то лабрадор саме для вас – улюбленець сім’ї, надійний та вірний компаньйон, а для прикордонників найкращий помічник у службі.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси