Курсанти та студенти академії відвідали переселенців з дітьми

НАЗАД
01 червня 2022 12:30

На Хмельниччині курсанти та студенти Національної академії прикордонного відомства разом із капеланом Дмитром Махотою відвідали вимушених переселенців з територій, де ведуться бойові дії.

Щирі та небайдужі хмельничани вкотре підтримали ініціативу отця Дмитра та допомогли зібрати гуманітарну допомогу.

Кілька десятків переселенців, серед яких і діти, знайшли свій тимчасовий прихисток у смт Антоніни.

Прикордонники привезли харчові продукти, одяг для дітей та дорослих, а також засоби гігієни. Гості з прикордонного вишу пригостили дітей солодощами та розважали цікавими іграми.

Переселенці подякували за підтримку та поділилися своїми мріями про Перемогу та повернення до рідних домівок.

Зичимо, щоб ці заповітні бажання мільйонів українців якнайшвидше здійснилися!

Зазначимо, що з початком повномасштабного вторгнення рашистів мільйони українців стали вимушеними переселенцями. Значна кількість наших співвітчизників шукали тимчасового прихистку від війни за кордоном. Нагадаємо, що для таких людей Держприкордонслужба України забезпечувала можливість пріоритетного перетинання кордону жінкам з дітьми.  Через гуманітарні обставини були досягнуті домовленості з суміжними країнами щодо пропуск громадян України, в тому числі і за внутрішнім паспортним документом. Також були внесені зміни в Правила перетинання державного кордону громадянами України під час дії воєнного стану. Зокрема, рішенням Уряду дозволено    виїзд дітей в  супроводі  одного  з  батьків без  нотаріально посвідченої згоди другого з батьків. Відповідні правила регламентуються Постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. №57. З-поміж іншого, нею визначено, що виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси