Курсанти-прикордонники пройшли стажування у Словаччині

НАЗАД
29 листопада 2023 14:50

Майбутні офіцери Держприкордонслужби України стажувалися у Середній професійній школі Поліцейського корпусу у місті Кошице.

Протягом чотирьох днів курсанти третього та четвертого курсів факультету забезпечення оперативно-службової діяльності відвідували теоретичні та практичні заняття. Стажери поглиблювали знання зі словацької мови, зокрема термінології у сфері прикордонного контролю та прикордонної служби. Представників Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького ознайомили з особливостями перебування громадян третіх країн на території Словаччини, особливостями перевірки документів, що посвідчують особу при перетині державного кордону, з порядком перевірки поліцією правил перебування та пересування на території Словаччини іноземцями та з іншими актуальними для прикордонників питаннями. Під час відвідування окружного управління поліції «Високі Татри» та аеропорту у місті Попрад (для шенгенського сполучення), гостей з Національної академії ознайомили зі службовою діяльністю підрозділу, технологію здійснення прикордонного контролю у пункті пропуску, зокрема зі специфікою проведення контролю першої та другої лінії, а також продемонстрували порядок дій при виявленні підозрілих предметів.

Також для українських прикордонників організатори стажування підготували пізнавальне дозвілля з екскурсіями містами Кошице, Левоча та Бардєйов.

Державна прикордонна служба України реформується та переозброюється за стандартами ЄС та НАТО. Дякуємо словацькій стороні за гостинність та вдосконалення компетенції та практичних навичок курсантів Держприкордонслужби. Сподіваємося, що свою офіцерську кар’єру учасники стажування будуватимуть в країні Євросоюзу – Україні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси