Курсанти-прикордонники отримали перший досвід служби на кордоні

НАЗАД
28 травня 2024 15:56

Завершилася практична підготовка курсантів-першокурсників Національної академії Держприкордонслужби України ім. Б.Хмельницького у прикордонних підрозділах на західній ділянці кордону.

Для більшості – це був перший виїзд на державний кордон та перший досвід несення служби в прикордонних нарядах.

Курсанти-прикордонники отримали досвід несення служби в ролі молодших прикордонних нарядів, ознайомилися із особливостями проходження державного кордону, з характеристикою протиправної діяльності та станом інженерного облаштування на ділянках відповідальності підрозділів, де проходили практичну підготовку.

Майбутні офіцери залучалися до проведення безпосередньої підготовки змін прикордонних нарядів та оформлення матеріалів справ про адміністративні правопорушення.

Крім того, першокурсники брали участь у спеціальних діях з пошуку правопорушників з прикордонних питань, їх затриманні та конвоюванні.

«Це був мій перший досвід служби на кордоні. Під час практичної підготовки найцікавішим для мене було брати участь у реальному затриманні правопорушників, а також діяти в складі прикордонного наряду в разі різкої зміни обстановки», – розповідає курсант першого курсу факультету безпеки державного кордону Сергій Олексійовець.

За результатами практичної підготовки кращих курсантів відзначили грамотами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси