Курсанти 2018 року Національної академії розпочали табірний збір, а напередодні провели турнір з шахів

НАЗАД
06 серпня 2018 14:22

Сьогодні на польовому навчальному центрі Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбулося урочисте відкриття табірного збору для 370 першокурсників 2018 року вищого навчального закладу.

Захід традиційно розпочався з урочистого шикування, виконання  Державного Гімну України, підняття Державного Прапору та Прапору Державної прикордонної служби України.

Звертаючись до присутніх тимчасово виконуючий обов’язки ректора Національної академії полковник Віталій Веретільник привітав усіх із відкриттям табірних зборів: «Сьогодні урочистий і хвилюючий момент, це день, з якого починається дорога в майбутнє для кожного з вас, це - незвіданий, цікавий і водночас нелегкий шлях до пізнання та самостійного життя… Під час табірного збору курсанти-першокурсники загартують свою силу волі, стануть більш дисциплінованими, витривалими, сильними духом, оволодіють новими знаннями та навиками майбутньої професії прикордонника».

Під час заходів першокурсники показали свої перші уміння у стройовій підготовці та пройшли урочистим маршем на плацу польового навчального центру. Від сьогодні у них розпочинаються заняття з вогневої, фізичної, інженерної, топографічної та гуманітарної підготовки.

Варто додати, що учора, напередодні відкриття табірного збору, в академії серед курсантів І курсу, які розпочали початкову практично-військову підготовку, пройшов турнір з шахів. Всього у змаганнях  взяло участь 32 курсанти-першокурсники.

В результаті, не програвши жодної партії та набравши найбільшу кількість очок, впевнену перемогу здобув курсант Сайник Андрій. Друге почесне місце посів молодший сержант Мерзлікін Денис. 

«Нам було дуже приємно проводити цей турнір, адже такі змагання з шахів гартують розум, підбадьорюють курсантський дух, дають впевненість у собі та у своїх силах», - зазначив начальник табірного збору полковник Олександр Адамчук.

Усім учасникам чемпіонату дуже сподобався турнір, вони отримали незабутні враження, а переможцям дісталися ще й  солодкі призи.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси