Курсант-прикордонник став лауреатом Міжнародного мовно-літературного конкурсу

НАЗАД
16 червня 2023 10:28

Владислав впевнений, що такі конкурси допомагають розкрити потенціал молоді та розвинути свої здібності.

Курсант факультету правоохоронної діяльності Національної академії Держприкордонслужби України Владислав Медяник здобув 2 місце у XIII Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів шкіл, студентів закладів вищої освіти та курсантів вищих військових навчальних закладів.

Метою конкурсу, в якому взяв участь Владислав, було вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови та традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні.

Владислав Медяник написав есе у форматі промови, в якій звертався до лідерів країн світу з проханням надати військову допомогу, використовуючи цитати з творів Тараса Шевченка. Своїм улюбленим твором Шевченка курсант вважає «Кавказ», а також й сам він пише власні вірші. Науковий керівник курсанта, доцент кафедри психології, педагогіки та соціально-економічних дисциплін Національної академії Світлана Шумовецька впевнена, що Владиславу вдалося досягти високих результатів завдяки своєму таланту, допитливості, та й інтересу до такого джерела мудрості як книги. «Владислав належить до тих курсантів, які багато читають. А книги – це не лише багатий словниковий запас, але й належне розуміння ситуації та сприйняття партнера по комунікації», – розповідає викладач.

На урочистій церемонії, яка відбулася 14 червня в Києві в Національному музеї Тараса Шевченка, заступник Міністра освіти та науки України Андрій Сташків вручив Владиславу Медянику диплом ІІ ступеня та пам'ятні подарунки. Вітаємо призера із заслуженим визнанням та бажаємо подальших успіхів!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси