Кулеметник зі сталевими …нервами, вистояв і повернувся

НАЗАД
29 липня 2023 14:02

«Я до кінця своїх днів буду вдячний хлопцям-прикордонникам, які прийшли вчора нам на допомогу і зустріли смерть як герої…»

Такі слова опублікував на своїй сторінці нацгвардієць Віталій Ремінний за підсумками важкого бою, що відбувся на Лиманському напрямку.

Ворог кинув потужні сили на штурм позицій, які пліч-опліч утримують прикордонники бригади «Сталевий кордон» та бійці Нацгвардії. Рашисти здійснили масований артилерійський обстріл, після чого почали штурм переважаючими силами піхоти. Нацгвардійці, серед яких був Віталій Ремінний, після роботи артилерії отримали контузії та, зважаючи на кількість ворожих штурмовиків, готові були прийняти свій останній бій. Врятував побратимів героїчний вчинок прикордонника Івана на псевдо «Шпак».

Поранений солдат Держприкордонслужби відмовився евакуюватися, а висунувся зі своїм кулеметом на позицію, з якої почав косити російських штурмовиків. Героїчні дії бійця «Сталевого кордону» дозволили побратимам відійти в зону евакуації, в той час як ворог переніс свій вогонь на Івана. Невдовзі кулемет прикордонника затих і побратими подумки попрощалися з героєм.

«Ми навіть не встигли познайомитись», - зазначив у своєму дописі Віталій Ремінний.

Справді стримування ворога і визволення української землі від загарбників дається важкою ціною, але ця історія закінчилася хепіендом. Іван не виходив на зв'язок та вважався безвісти зниклим, але через шість годин поранений воїн добрався до свого підрозділу та ще й зі своїм кулеметом.  Жартує: «Повернувся з того світу – ворога мочити!»

Командир штурмової бригади «Сталевий кордон» Валерій Падитель вже подав клопотання на нагородження «Шпака» державною нагородою. «Іван справжній патріот. Коли почали формувати бригади наступу, він серед перших добровольців подався до «Сталевого кордону». Старанно та самовіддано пройшов усі етапи підготовки і вже неодноразово встиг продемонструвати героїзм та майстерність в реальних боях», - наголосив Валерій Падитель.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси