Крок до партнерства у реалізації «Програми глобальної ядерної безпеки»

НАЗАД
13 серпня 2021 11:26

В Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася зустріч представників прикордонного відомства з представниками Агентства зменшення загрози США та Посольства США в Україні.

Метою засідання стало окреслення напрямів двостороннього співробітництва та обговорення участі прикордонного відомства у реалізації спільного проєкту.

Загалом співпраця Державної прикордонної служби України та Агентства зменшення загрози США триває вже більше 10 років. За цей час успішно реалізовано 4 проєкти міжнародної технічної допомоги у сфері нерозповсюдження зброї масового знищення.

Разом з тим Держприкордонслужба продовжує роботу, спрямовану на вдосконалення та нарощування складових системи запобігання, виявлення та припинення спроб незаконного переміщення через державний кордон радіаційних та ядерних матеріалів.

«Прикордонне відомство створило успішну систему, яка працює і ця робота є важливою у контексті національної та міжнародної безпеки. За підтримки партнерів українські прикордонники суттєво підвищили спроможності підрозділів у протидії незаконному переміщенню радіоактивних матеріалів», – зауважив у своєму зверненні до учасників зустрічі Сергій БУКОЄМСЬКИЙ – заступник директора департаменту – начальник управління озброєння та інженерно-технічного забезпечення Адміністрації Держприкордонслужби.

Протягом 2020 та 2021 років прикордонники взяли участь у 18 навчальних курсах, що дозволило підвищити навички учасників та внести корективи до програм відомчої підготовки. Окрім того прикордонники активно долучаються до тренінгів з питань розслідувань випадків подвійного використання.

Водночас американські колеги високо оцінили здобутки прикордонного відомства та висловили впевненість у важливості й необхідності подальшої співпраці у рамках реалізації спільних проєктів.

«Ми розглядаємо Державну прикордонну службу України як надійного партнера та готові до розвитку двосторонньої співпраці», – зауважила Джоанна ВІНТРОЛ – начальник відділу безпеки та ліквідації Агентства зменшення загрози США.

Фахівці Держприкордонслужби розробили проєктну пропозицію, яку надали на розгляд американським партнерам.

Зрештою, прикордонне відомство України має стати повноцінним партнером США у реалізації «Програми з глобальної ядерної безпеки».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси