Креативність тютюнових контрабандистів 2017 року: у газових балонах, вагонах з вугіллям та з вогнетривкою глиною і навіть у салі

НАЗАД
19 грудня 2017 15:40

За 11 місяців поточного року співробітники Держприкордонслужби виявили майже 8 мільйонів пачок контрабандних тютюнових виробів.

На сьогодні сигарети залишаються одним з головних видів контрабанди на державному кордоні України, зокрема з країнами Європейського Союзу. Цьому звісно сприяє значна різниця в цінах між країнами, а також відсутність реальної відповідальності для порушників за такі дії.

За 11 місяців поточного року співробітники Держприкордонслужби виявили майже 8 мільйонів пачок контрабандних тютюнових виробів, а це на 36% більше ніж минулого року за аналогічний період. З них майже 4,8 мільйонів пачок сигарет викрито у пунктах пропуску. Улюбленим напрямком незаконного заробітку залишається західний кордон, а саме з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією, а також Молдовою.  

Винахідливість та креативність контрабандистів вражає. На що тільки не йдуть порушники закону, аби тільки товар незаконно перетнув державний кордон. Своєю кмітливістю контрабандисти інколи дивують навіть досвідчених прикордонників та митників. У газових балонах, у вагонах з вугіллям та з вогнетривкою глиною, у дошках із спеціально вирізаними отворами і навіть у салі! Через «зеленку» тютюнові вироби переправляють авіацією, квадрокоптерами, на човнах, вбрід водою...

Ось декілька резонансних випадків перевезення контрабандних сигарет через державний кордон у 2017 році. Зокрема, у пункті пропуску «Тиса», що на Закарпатті, прикордонники Чопського загону спільно з митниками у подвійному днищі причепа вантажівки викрили сховок з понад 21 тисячею пачок сигарет, загальною вартістю понад 500 тисяч гривень. Громадянин України, який виїжджав з України, перевозив 17,5 тонн палетів до Іспанії. Окрім тютюнових виробів було вилучено й транспортний засіб з причепом, вартість яких сягнула близько 1,1 мільйона гривень.

А на Одещині прикордонники спільно з представниками ДФС під час проведення поглибленого огляду контейнера, який прямував з вантажем «вугілля для мангалу» з України до Ізраїлю, виявили партію незадекларованих підакцизних товарів на загальну суму понад 1,4 мільйона  гривень. Блоки сигарет «Marlboro», «Marlboro Gold» та «Camel» з українськими акцизними марками знаходилися всередині одноразових грилів, які були прикриті брикетами деревного вугілля.

В пункті пропуску «Дякове», що на кордоні з Румунією, прикордонники Мукачівського загону під час поглибленого огляду вантажного автомобіля «Renault» знайшли у причепі понад 100 тисяч пачок тютюнових виробів різних марок, прихованих під дошками. Контрабанду вартістю понад 1,5 мільйона гривень, до сусідньої Румунії намагався провезти 41-річний українець.

А на українсько-румунському кордоні прикордонники Чернівецького загону під час перевірки вантажівки, що прямувала до Болгарії, знайшли 244 ящики із сигаретами різних марок схованих у 19 тонн мороженої свинини. Разом зі знайденим куривом водій позбувся і свого автотранспорту, який було вилучено встановленим порядком. За попередньою оцінкою загальна сума вилученого склала понад 2 мільйони гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси