(ВІДЕО) КПВВ «Станиця Луганська» функціонує в штатному режимі

НАЗАД
22 лютого 2022 14:36

Державна прикордонна служба України має достатню високу бойову підготовку, щоб забезпечити безпекову складову для осіб, які перетинають лінію розмежування.

Наразі в штатному режимі, з 08.00 до 16.00, щоденно функціонує контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська». Ніяких змін та обмежень щодо порядку функціонування КПВВ та перетину немає. 

Кількість осіб, яка щоденно перетинає лінію розмежування, суттєво знизилась. Значне зменшення пасажиропотоку спостерігається в бік тимчасово окупованої території. Так, сьогодні станом на 13.00 через лінію розмежування прослідувало в бік тимчасово окупованої території України 308 осіб, в зворотній бік - 556. Минулого ж вівторка в цей час лінію розмежування перетнуло до тимчасово окупованої території 704 осіб та до підконтрольної території України - 1037.

Зважаючи на загострення ситуації та небезпеку, що склалася на лінії розмежування, командувачем операції Об‘єднаних сил, було прийняте рішення щодо тимчасового припинення функціонування КПВВ «Щастя» з 08.00 20 лютого 2022 року, на період загрози. На даний час призупинено переміщення осіб та транспортних засобів.

Зауважимо, що до моменту тимчасового припинення роботи КПВВ «Щастя», дорожнім коридором «Луганськ-Щастя», періодично здійснювалось оформлення гуманітарного вантажу, що прямував тимчасово окупованої території для громадян постраждалих внаслідок російської агресії.

Також зазначимо, що 18 лютого під час повернення гуманітарного вантажу УВКБ ООН окупаційні війська цинічно почали здійснювати обстріл КПВВ, де знаходились цивільні особи та прикордонники.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси