(ВІДЕО)Корупцію знищить прозорість. Держприкордонслужба активно залучає громадськість

НАЗАД
04 серпня 2016 15:56

У Державній прикордонній службі України продовжуються активні заходи, направлені на запобігання корупції та зловживанням серед персоналу, а також реалізацію антикорупційної програми.

У Державній прикордонній службі України продовжуються активні заходи, направлені на запобігання корупції та зловживанням серед персоналу, а також реалізацію антикорупційної програми. В той же час для відомства дуже важлива допомога громадськості на цьому шляху, аби спільно вести діалог та шукати нові форми для підвищення ефективності протидії корупції.

З цією метою у ході тривалого діалогу в Адміністрації Держприкордонслужби була створена ще одна комунікаційна платформа – Консультативна рада, до якої увійшли представники авторитетних громадських організацій та офіцери центрального апарату. Однією із таких організацій є «Антикорупційних комітет Майдану», Головою правління якої є Олексій Ісаєв.

Сьогодні під час спільної прес-конференції в інформаційному агентстві «Укрінформ» помічник Голови Держприкордонслужби – прес-секретар Олег Слободян зазначив, що курс на очищення від корупції в прикордонному відомстві не змінний. «Держприкордонслужба не збирається приховувати, ані від суспільства, ані від правоохоронних органів фактів корупційних проявів. Це принципова позиція керівництва відомства, оскільки таких змін вимагає час, Президент та народ України», - сказав він.

У свою чергу Олексій Ісаєв сказав, що Державна прикордонна служба налаштована на сто відсотків на знищення корупції у своєму відомстві  і що це одна із перших військових структур, яка йде назустріч  та співпрацю в цьому напрямку.  «І з першого досвіду роботи ми зрозуміли, що на прикладі цього органу можна показати приклад для інших відомств», - наголосив він.

Відмітимо, що лише з початку року прикордонниками проведено понад 1700 внутрішніх перевірок порядку організації служби. За їхніми результатами 193 повідомлення внесено до ЄРДР, при цьому 154 із них – з ознаками корупції. До адміністративної відповідальності притягнуто 373 військовослужбовці, за негативними статтями із лав Держприкордонслужби звільнено 60 військовослужбовців.  

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси