«Кордони України міжнародно визначені: і Луганськ - це Україна, і Донецьк - це Україна, і Крим - це Україна», - Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас

НАЗАД
19 травня 2021 11:31

Про це заявила учора Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас на лінії розмежування в районі проведення ООС на сході України.

В рамках візиту на Луганщину Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас у супроводі Віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова, Командування Об'єднаних сил, керівництва Східного регіонального управління, Луганського прикордонного загону, органів місцевого самоврядування побувала в КПВВ у Станиці Луганській та Щасті.

Начальник Луганського прикордонного загону полковник Юрій Петрів ознайомив Прем'єр-міністерку Естонії Каю Каллас з інфраструктурою КПВВ, розповів про особливості служби прикордонників в районі проведення операції Об’єднаних сил, порядок проходження громадянами контрольно-перевірочних процедур та обмеження, що запроваджені у період дії адаптивного карантину. Юрій Петрів також розповів, що із семи наявних КПВВ на лінії розмежування на сьогодні щоденно функціонує лише  «Станиця Луганська», рух через інші дорожні коридори блокують окупанти.  І потрапити на тимчасово окуповану територію по цьому дорожньому коридору вдається теж не кожному громадянину. Російсько-окупаційні війська вибірково пропускають людей до своїх домівок, що знаходяться в окупації, та й не охоче пропускають на контрольовану територію встановлюючи щоразу нові обмеження.

Під час перебування в КПВВ «Станиця Луганська» Прем‘єр-міністерка Естонії наголосила: «Ми всі партнери і друзі України. Кордони України міжнародно визнані: і Луганськ - це Україна, і Донецьк - це Україна, і Крим - це Україна. Ми 7 років стоїмо пліч-о-пліч з Україною і продовжимо це робити стільки, скільки буде треба. Я переконана, що найкраща відповідь України на збройну агресію Росії - це реформи. І, звісно, інвестування у розвиток підконтрольних Уряду територій. Люди повинні бачити, що на вільній території краще, тут є життя і Україна - це європейська країна».

Віцепрем‘єр-міністр - міністр з питань реінтеграції ТОТ Олексій Резніков зауважив: «Уряд Естонії підтримує ініціативи українського Уряду. Саме за донорські кошти, в тому числі і від Естонії, ми покращуємо умови перетину лінії розмежування, модернізуємо та розбудовуємо КПВВ. В першу чергу ми повинні забезпечити комфортні умови людям, які перетинають лінію розмежування,  і співробітникам контрольних служб, що беруть участь у контрольно-перевірочних заходах». Він також зауважив,  що КПВВ «Щастя» є зразковим прикладом для розбудови інших КПВВ, на черзі - модернізація і КПВВ у Станиці Луганській. «Це створення нової режимної та сервісних зон,  де буде забезпечено доступ громадян до фінансових установ, послуг логістики, ЦНАПів. Ці конструкції будуть легкі у транспортуванні. І уже після деокупації будуть переміщені на контрольований українсько-російський кордон».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси