Кордон на практиці – стажуються четвертокурсники прикордонного вишу

НАЗАД
22 вересня 2023 17:52

У підрозділи охорони кордону на Закарпатті прибули курсанти четвертого курсу Національної академії Держприкордонслужби України.

Упродовж декількох тижнів хлопці та дівчата проходитимуть практичну підготовку на посадах, що відповідають їхньому майбутньому напрямку діяльності. Вони удосконалюватимуть практичні навички у якості начальників відділення інспекторів прикордонної служби, а також підрозділів адміністративно-юрисдикційної діяльності, кінологічного забезпечення, зв’язку тощо.

Впродовж перших днів практичної підготовки курсантів ознайомлюють з ділянками відповідальності Чопського і Мукачівського прикордонних загонів. Під керівництвом найбільш досвідчених військовослужбовців майбутні офіцери наполегливо опановуватимуть на практиці усі тонкощі служби на кордоні. Вони виконуватимуть службові завдання, братимуть участь у плануванні служби, працюватимуть з персоналом підрозділів, місцевим населенням, проводитимуть заняття та тренування.

Одна із курсантів, солдат Агата Савіна, ділиться враженнями від перших днів практичної підготовки: «Для нас усіх це важливий і надзвичайно цінний досвід. Уже незабаром ми завершимо навчання в академії і повернемося на кордон офіцерами. Тож маємо можливість підтягнути певні, так би мовити, прогалини, удосконалити знання, закріпити навички. Впевнена, буде цікаво».

По завершенні виконання завдань практичної підготовки курсанти продовжать навчання у Національній академії Державної прикордонної служби України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси