Корабель Морської охорони «Миколаїв» прийняв участь у багатонаціональних навчаннях «Чорноморський яструб – 2012»

НАЗАД
12 липня 2012 14:11

В рамках Форуму Чорноморського прикордонного співробітництва у період з 5 по 6 липня у Туреччині відбулись міжнародні навчання берегових, прикордонних охорон країн Чорноморського регіону.

В рамках Форуму Чорноморського прикордонного співробітництва у період з 5 по 6 липня  у Туреччині відбулись міжнародні навчання берегових, прикордонних охорон країн Чорноморського регіону (України, Росії, Грузії, Туреччини, Болгарії та Румунії). Даний Форум було ініційовано у 2000 році для сприяння миру та стабільності в регіоні, а також з метою розвитку співпраці між службами берегових охорон, запобіганню тероризму, торгівлі наркотиками, нелегальній міграції та іншим видам незаконної діяльності.

Для участі  у спільних багатонаціональних навчаннях «Чорноморський  яструб – 2012»,  3 липня з офіційним візитом до порту  Стамбул прибув корабель Морської охорони «Миколаїв» Севастопольського загону морської охорони. Український корабель неодноразово відзначався при затриманні браконьєрських шхун у Чорному морі та під час виконання завдань з охорони морських кордонів.

Під час проведення практичних навчань було відпрацьовано алгоритм спільних дій кораблів учасниць навчань з припиненням незаконної  діяльності в Чорноморському регіоні та організації пошуково-рятувальних операцій. Серед елементів програми навчань було змодельована ситуація терористичного нападу на корабель особами на маломірному швидкісному катері в районі протоки Босфор. Для відбиття нападу українськими прикордонниками був задіяний спеціальний підрозділ для забезпечення дій на воді.

Також у ході програми разом зі своїми зарубіжними колегами українські прикордонники відпрацювали дії у ситуаціях з рятування людей під час стихійного лиха, висадки оглядових груп для перевірки суден, організації спостереження за суднами порушниками,  а також організовано участь у спільному плаванні кораблів. За результатами проведених навчань прикордонники України отримали високу оцінку організаторів навчань.

В наступному році такі багатонаціональні навчання  планується  провести в Грузії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси