Корабель Берегової охорони Туреччини прибув із візитом до Криму

НАЗАД
04 жовтня 2012 08:43

1 жовтня до Севастопольського загону морської охорони Державної прикордонної служби України прибув з візитом корабель Берегової охорони Туреччини.

1 жовтня до Севастопольського загону морської охорони Державної прикордонної служби України прибув з візитом корабель Берегової охорони Туреччини.

Програмою візиту передбачено проведення спільних двосторонніх тренувань та обмін досвідом з правоохоронних і прикордонних питань, направлених на підвищення готовності до спільних дій у Чорному морі. Зазначимо, що відповідні заходи проводяться згідно з Угодою між урядами України і Турецької Республіки про співробітництво їх компетентних органів, відповідальних за свої морські простори в Чорному морі.

У ході перебування турецьких колег в Криму відпрацьовуватимуться теоретичні питання, а також пройдуть практичні навчання, які відбуватимуться в морі. Основна увага буде приділена спільному маневруванню під час рятувальної операції, організації зв’язку та подачі сигналів, зупинки та огляду підозрілого судна, порядку застосування зброї і спецзасобів, передачі вантажів на ходу.

Крім того, під час візиту гості вже ознайомилися з загоном морської охорони і його історією та відвідали Меморіал турецьким воїнам, загиблим у роки Кримської війни. Також під час культурної програми гості побувають в історичних та пам’ятних місцях міста Севастополя і Криму.

Нагадаємо, що в рамках спільних планів прикордонних відомств країн Чорноморського басейну на 2012 рік кораблі Морської охорони Держприкордонслужби України вже двічі відвідували іноземні порти. У липні корабель Морської охорони «Миколаїв» Севастопольського загону відвідав порт Стамбул, а в серпні корабель Морської охорони «Донбас» Керченського загону- порт Новоросійськ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси