Контрольні служби України та Польщі домовилися обмінюватися інформацією про виявлення контрабандного бурштину

НАЗАД
04 листопада 2015 12:35

За ініціативою керівництва Луцького прикордонного загону відбулась робоча зустріч між представниками прикордонних та митних служб України і Республіки Польща з метою спільної протидії незаконному переміщен

За ініціативою керівництва Луцького прикордонного загону відбулась робоча зустріч між представниками прикордонних та митних служб України і Республіки Польща з метою спільної протидії незаконному переміщенню каміння бурштину через державний кордон.

За результатами зустрічі між прикордонними і митними службами України та Польщі досягнуто домовленостей про обмін інформацією за фактами виявлення бурштину. Зокрема, співробітники прикордонних відомств двох країн ділитимуться подібною інформацією безпосередньо між старшими змін прикордонних нарядів в пунктах пропуску «Ягодин-Дорохуськ». Повідомлення стосуватимуться не лише "сонячного каміння", яке незаконно переміщається через державний кордон, а й про причетних до таких правопорушень осіб. Крім того, сторонами погоджені питання співпраці щодо спільного вивчення способів, схем незаконного переміщення каміння через державний кордон та місць його приховування в транспортних засобах і вантажах.

Під час зустрічі прикордонники обох країн здійснили обмін інформацією про кількість затриманого бурштину з початку цього року. Так, прикордонники Луцького загону виявили понад 277 кг бурштину, а польські колеги – понад 41 кг цього каміння.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси