Контрабандні сигарети намагались переправити через лиман за допомогою обладнання для дайвінгу

НАЗАД
09 вересня 2013 13:29

Сьогодні близько опівночі прикордонники відділу прикордонної служби «Лиманське» Білгород-Дністровського загону запобігли незаконному переміщенню з Придністров’я контрабандних

Сьогодні близько опівночі прикордонники відділу прикордонної служби «Лиманське» Білгород-Дністровського загону запобігли незаконному переміщенню з Придністров’я контрабандних сигарет  російського виробництва.

Під час перевірки державного кордону за допомогою тепловізійного пристрою охоронці рубежу виявили на Кучурганському лимані невідому особу, що пересувалась в бік українського берега. Система оптико-електронного спостереження допомогла правоохоронцям краще розпізнати об’єкт порушника, який за допомогою спорядження для дайвінгу під водою намагався переправити герметичні пакунки. Одразу ж на місце висунувся прикордонний наряд. Помітивши прикордонників, які вже очікували на березі,  чоловік залишив свій «багаж», розвернувся та почав утікати.  Про «підводного» порушника правоохоронці повідомили своїх молдовських колег. Виловлені вісім пакунків з чотирма тисячами пачок сигарет, які попередньо оцінено на суму більше 20 тисяч гривень, передано до митниці.

Варто зазначити, що це вже не перший випадок, коли порушники намагаються переправити контрабандні товари, використовуючи різноманітне обладнання та вдаються до хитрощів.

Як раніше повідомлялось, прикордонниками цього ж відділу на початку червня цього року було затримано 38 тисяч пачок сигарет, які теж намагались переправити лиманом порушники «з аквалангами». Виявлені  76 пакунків  були ретельно запаковані поліетиленом та брезентом і перев’язані мотузками.

Всього ж з початку року охоронці рубежу відділу «Лиманське» затримали на Кучурганському лимані 65 тисяч пачок контрабандних цигарок, на загальну суму близько 400 тисяч гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси