Консультативна рада EUBAM – практика спільного контролю поширюватиметься

НАЗАД
29 сiчня 2021 09:53

Учора, 28 січня, відбулося 35-те засідання Консультативної ради Місії Європейської Комісії з прикордонної допомоги Україні та Республіці Молдова (EUBAM). З огляду на карантинні обмеження захід провели в режимі онлайн.

Держприкордонслужбу України представляла робоча група на чолі з заступником директора департаменту – начальником управління організації прикордонного контролю Юрієм Лисюком.

Під час засідання Голова Місії EUBAM пан Славомір Піхор розповів про основні результати діяльності Місії за останні чотири місяці 2020 року. Значну увагу учасники приділили питанню повноцінного запровадження процедур спільного контролю в пунктах пропуску для автомобільного сполучення «Кучурган» та «Рені», а також поширенню спільного контролю на інші пункти пропуску на українсько-молдовському кордоні.

За словами генерал-майора Юрія Лисюка, поширення спільного контролю на ділянці українсько-молдовського кордону насамперед залежить від рішення окремих питань українсько-молдовського співробітництва, а також виконання домовленостей, досягнутих під час зустрічі Президентів України та Республіки Молдова 12 січня ц.р. у Києві.

Учасники засідання також погодили необхідність доопрацювання Дорожньої карти запровадження спільного контролю на українсько-молдовському кордоні від 2018 року, а також можливість надання цьому документу юридичної сили шляхом експертних консультацій.

Спільна робота Держприкордонслужби із партнерськими службами України та Республіки Молдова, а також співробітництво з EUBAM в рамках подальшого поширення спільного контролю на українсько-молдовському державному кордоні залишається одним із пріоритетів співробітництва в 2021 році.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси