Комітет асоціації між Україною та ЄС

НАЗАД
27 квiтня 2023 20:09

27 квітня 2023 року відбулось восьме засіданні Підкомітету з питань свободи, безпеки та юстиції Комітету асоціації між Україною та ЄС

за участю Європейської Комісії, Консультативної місії ЄС та Європейської Агенції з прикордонної і берегової охорони «Фронтекс».

У роботі української делегації участь взяв перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко, який акцентував увагу на важливості впровадження найкращих європейських практик в охорону державного кордону, зокрема поновлення спільного прикордонного контролю та патрулювання з суміжними країнами-членами ЄС.

Володимир Нікіфоренко відзначив, що враховуючи військову агресію росії та нові виклики у сфері прикордонної безпеки, відомством проводиться робота із внесення змін до Стратегії інтегрованого управління кордонами.

Окремо, наголосив на важливості нарощення співпраці з Європейською Агенцією «Фронтекс» та підтвердив готовність до початку діалогу з укладання Угоди про статус представників.

Під час засідання представники ЄС позитивно відзначили результати роботи Державної прикордонної служби України та запевнили в подальшій підтримці процесу адаптації національного законодавства у сфері інтегрованого управління кордонами, проведення спільного аналізу ризиків та інституційної підтримки, а також наголосили на важливості продовження ефективної роботи з виявлення контрабанди із використанням спеціальних засобів, переданих ЄС.

На завершення діалогу, Володимир Нікіфоренко висловив подяку європейським партнерам за постійну і послідовну підтримку Державної прикордонної служби України та готовність до поглиблення співпраці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси