Команда ІТ фахівців Національної академії Держприкордонслужби показала високий рівень підготовки на Хакатоні в Нідерландах

НАЗАД
28 лютого 2024 12:04

Команда ІТ фахівців Національної академії Держприкордонслужби України DPSU_IT_HUB, до якої увійшли курсанти та викладач факультету забезпечення оперативно-службової діяльності, взяла участь у міжнародних змаганнях з програмування НАТО TIDE Hackaton 2024. Хакатон проводився з 19 по 23 лютого у місті Амстердам (Королівство Нідерланди). TIDE Hackathon є частиною циклу подій, мета яких — покращити взаємосумісність членів НАТО та союзників через пошук інноваційних рішень та підходів.

Цьогоріч у NATO TIDE Hackathon брали участь 34 команди з 21 країни, в основному – представники державних та оборонних структур. Учасники змагалися у декількох категоріях, зокрема команда Національної академії долучилася до челенджа Pharmaceutical Thesaurus (Фармацевтичний тезаурус). Його завданням було знайти рішення, яке дозволило б союзникам НАТО синхронізувати дані з різних систем у єдину базу медикаментів, щоб можна було швидко знайти відповідники ліків з різних країн. Для вирішення цього завдання, команда розробила мобільний додаток "InterHealth". Цей додаток дозволяє знаходити потрібні ліки за симптомами, назвою або складовими серед доступних препаратів союзників НАТО. "InterHealth" підтримує пошук за фотографією та текстом, використовуючи технології штучного інтелекту. Серед особливостей розробленого рішення можна виділити також – кросплатформенність (здатність працювати більш ніж на одній апаратній платформі або операційній системі), користувацько-орієнтований інтерфейс, багатонаціональна база даних (42 країни), швидкодія та можливість працювати як в онлайн, так і офлайн режимі.

За результатами представлення розробленого додатка команда отримала схвальні відгуки та високі оцінки від членів журі за інноваційність та оригінальність рішення.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси