Команда Державної прикордонної служби України перемогла в кіберзмаганнях

НАЗАД
15 червня 2023 10:29

Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО України та CRDF Global в Україні за підтримки Держдепартаменту США провели дводенні кіберзмагання INCIDENT RESPONSE DAYS.

У них взяли участь понад 100 профільних фахівців державного сектору, об’єднаних в 19 команд.

INCIDENT RESPONSE DAYS – це захід, який поєднав у собі змагання з кібербезпеки та тренінги щодо кібероперацій, реагування на кіберінциденти та форензіки. Протягом 6 годин учасники працювали за унікальним сценарієм, розслідували інциденти, збирали артефакти та аналізували шкідливе програмне забезпечення.

Основною метою заходу було підвищення рівня кваліфікації та практичних навичок спеціалістів у сфері кібербезпеки, виконуючи завдання максимально наближені до реальних інцидентів. Переможцями INCIDENT RESPONSE DAYS стали:

12 червня: перше місце – команда Держспецзв’язку Netflix & Chill, друге здобула команда Національної академії СБУ DNAcademy Team, третє місце – команда Збройних Сил України CyberSafe.

13 червня: перше місце посіла команда Державної прикордонної служби України dotXYZ. Друге місце – команда Військового інституту телекомунікацій та інформатизації csd33, третє місце здобула команда Національної гвардії України «Гвардія».

Крім того, фахівці Держприкордонслужби на всі питання під час змагань надали лише правильні відповіді.

«Кібервійна почалася задовго до повномасштабного військового вторгнення. Україна вистояла, демонструючи російським хакерам і всьому світу єдність та стійкість. Але загроза не зменшилась, і ми повинні бути готовими до найгіршого сценарію. Саме тому НКЦК постійно проводить заходи для підвищення кваліфікації фахівців державного та приватного секторів. Адже саме завдяки знанням українських кібервоїнів ми можемо як захистити нашу країну у кіберпросторі, так і завдати асиметричної відповіді країні-агресору», – зазначила керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України, секретар НКЦК Наталія Ткачук.

Вперше для виконання завдань під час INCIDENT RESPONSE DAYS було використано український кіберполігон нового покоління, розроблений компанією Cyber Unit Technologies. Учасники також пройшли навчання з безпечного використання технологій штучного інтелекту, цифрової криміналістики та практик обміну інформацією про кіберзагрози.

Державна прикордонна служба України постійно впроваджкє інноваційні підходи протидії протиправній діяльності та зовнішній агресії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси