Колаборанту повідомили про підозру в скоєнні злочину

НАЗАД
24 грудня 2022 18:13

Під час проведення контрдиверсійних заходів на Харківщині прикордонники встановили особу чоловіка, який займався пособництвом російським окупаційним військам.

Так в одному з населених пунктів Харківщини, 40 річний місцевий мешканець погодився добровільно зайняти посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконному органі влади в окупаційній адміністрації держави-агресора та обійняв посаду “старости”.

За даним фактом співробітники Дергачівської окружної прокуратури Харківської області відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України.

В рамках слідства правоохоронці встановили що чоловік намагався усіляко догодити кураторам. Він розселяв російських військовослужбовців у будинки селян. Крім того, колаборант організовував видачу гуманітарної допомоги від держави-агресорки, створюючи «турботу» від російської влади.

Злякавшись відповідальності за свої злочинні дії чоловік втік на територію країни-агресора у супроводі російських військових. Наразі зраднику заочно повідомлено про підозру та вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси