«Коаліція Донеччина 1325 в дії: підсумки та перспективи»

НАЗАД
08 лютого 2023 14:27

Днями в Києві пройшла дводенна фасилітована дискусія «Коаліція 1325 в дії: підсумки та перспективи».

Захід відбувся в межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека: створюємо місцеві рішення разом», який реалізується Українським Жіночим Фондом за підтримки Уряду Канади.

Участь у заході взяли представниці управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, Східного регіонального управління Державної прикордонної служби та громадських організацій Коаліції 1325 Донеччина.

Під час дискусії присутні обговорили та напрацювали пропозиції щодо оновлення плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року у Донецькій області.

Резолюція Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» була прийнята 31 жовтня 2000 року. У Резолюції Рада Безпеки ООН надала рекомендації як державам, так і міжнародним організаціям, щодо включення гендерного компоненту в польові операції, зокрема активніше залучати жінок у складі військових та поліцейських сил, до вирішення військових конфліктів.

Після цього країни-члени ООН реалізовували національні заходи для досягнення цілей цього порядку денного. Україна була першою країною у світі, яка ухвалила Національний план дій «Жінки, мир, безпека». Важливо, що цей документ наголошує на важливій ролі жінок у запобіганні й врегулюванні конфліктів та в розбудові миру, а також закликає держави-члени забезпечити більш активну участь жінок на всіх рівнях ухвалення рішень в національних, регіональних і міжнародних інститутах, у механізмах запобігання, управління та вирішення конфліктів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси