Кінологічна служба Держприкордонслужби розширює співпрацю в навчанні чотирилапих охоронців кордону

НАЗАД
25 листопада 2015 14:53

Кінологічна служба Держприкордонслужби проводить копітку роботу з підготовки інструкторів-кінологів та їх службових собак до несення служби на державному

Кінологічна служба Державної прикордонної служби України проводить постійну і копітку роботу з підготовки інструкторів-кінологів та їх службових собак до несення служби на державному кордоні України. Цей напрямок постійно вдосконалюється, вишукуються нові методи навчання, в тому числі й збільшується перелік предметів та речей на які спрацьовують чотирилапі охоронці, організовується взаємодія з кінологічними спілками та організаціями. Крім того, відповідно до розпорядження керівництва Державної прикордонної служби України кінологи зі службовими собаками активно залучаються до протидії контрабанді цигарок.

Свою допомогу в розвитку кінологічної служби прикордонного відомства запропонували й представники однієї з тютюнових компаній. Адже вміння службових собак чітко розпізнавати запахи дозволяє вишукувати не лише зброю та наркотичні засоби, а й якісно протидіяти незаконному переміщенню через кордон тютюнових виробів, серед яких досить часто використовуються контрафактні матеріали.

Аби покращити роботу з виявлення контрабандних сигарет представники тютюнової компанії вийшли з пропозицією налагодити співпрацю під час якої планується провести навчальні семінари з кінологами відомства, направити інструкторів з їх підопічними на навчання за кордон. Крім того, відбуватиметься сприяння у проведенні різноманітних курсів підготовки персоналу у навчальних центрах Держприкордонслужби, розвиватиметься навчально-матеріальна база кінологічних підрозділів, а також забезпечення їх запаховим матеріалом для підготовки собак з пошуку цигарок.

У ході зустрічі прикордонникам-кінологам також було передано запаховий матеріал для пошуку тютюнових виробів. Зокрема, кінологічним підрозділам буде направлено 20 кілограм пресованих цигарок та тютюну.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси