Кінологи трьох відомств обмінювалися досвідом з виявлення наркотиків та вибухівки

НАЗАД
31 травня 2021 15:48

Спільні навчання кінологів прикордонників, поліцейських та митників зі своїми службовими собаками відбулися у Чернігові.

Кінологи Держприкордонслужби, Національної поліції та Держмитслужби обмінювалися досвідом щодо впровадження нових ефективних методик підготовки службових собак. Протягом відведеного для заняття часу між колегами проходили жваві дискусії щодо тонкощів підготовки «кінологічних пар» за різними напрямками. Зокрема кожне відомство представило вміння працювати в тандемі, в тому числі і з пошуку наркотиків, зброї та вибухових речовин.

Спільні заняття інспекторів-кінологів та закріплених за ними службових собак проводились за ініціативи та на базі Чернігівського прикордонного загону. 

Зазначимо, що у прикордонного відомства одна з найкращих баз для підготовки службових собак, особливо на пошук наркотичних речовин. Адже цього року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного кримінального суду передав Державній  прикордонній службі України частину вилучених на кордоні наркотиків  - від макової соломки, морфіну, кодеїну  - до героїну, -  саме для тренування собак.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси