Керівники прикордонних відомств України та Молдови відмітили позитивні тенденції розвитку співробітництва

НАЗАД
05 жовтня 2012 14:14

Сьогодні на Одещині відбулася робоча зустріч Голови Державної прикордонної служби України Миколи Литвина та Генерального директора Прикордонної служби Республіки Молдова Романа Ревенка.

Сьогодні на Одещині відбулася робоча зустріч Голови Державної прикордонної служби України Миколи Литвина та Генерального директора Прикордонної служби Республіки Молдова Романа Ревенка.  Зустріч пройшла безпосередньо на державному кордоні на ділянці транзитної дороги «Маяки-Удобне».

Під час зустрічі головні прикордонники України та Молдови обговорили виконання домовленостей, досягнутих на попередній зустрічі в Одесі, і позитивно відзначили їх реалізацію. Вони схвально відзначили стан функціонування пунктів пропуску та організацію взаємодії під час пропуску через державний кордон осіб і транспортних засобів. Особливу увагу приділили підсумкам проведення експерименту зі здійснення спільного контролю у пункті пропуску «Россошани-Брічень» на території України. Загалом Микола Литвин та Роман Ревенко відзначили високий рівень взаємодії між прикордонними службами, що дозволяє оперативно вирішувати широкий спектр питань, пов'язаних з охороною кордону.

У ході обговорення керівники прикордонних відомств домовилися й надалі спільно взаємодіяти, аби забезпечити ритмічність функціонування пунктів пропуску в умовах збільшення пасажиро-транспортного потоку під час літнього туристичного сезону та проведенням в Україні футбольного чемпіонату Європи. Також на практиці було відпрацьовано порядок спільних дій щодо здійснення спільного контролю.

Співробітництво між прикордонними відомствами України і Республіки Молдова є одним з основних завдань вдосконалення системи охорони державного кордону, а також введення нових оптимальних форм спільної діяльності у прикордонній сфері. Сторони домовились продовжити практику спільного патрулювання, створення контактних пунктів, здійснення спільного контролю тощо.

Після завершення зустрічі Микола Литвин та Роман Ревенко підписали Протокол «Про організацію спільного патрулювання на українсько-молдовському державному кордоні». 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси