Керівники прикордонних відомств України та Молдови обговорили кроки співпраці з врахуванням курсу на євроінтеграцію

НАЗАД
24 липня 2023 16:16

Сторони обмінялись інформацією про обстановку на спільній ділянці державного кордону, проаналізували виконання двосторонніх домовленостей.

У ході спілкування Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко також ознайомив делегацію з Молдови з завданнями, які виконує Держприкордонслужба в умовах протистояння агресії рф та місцем прикордонників в секторі безпеки та оборони країни. Він подякував молдовським колегам за підтримку України.

«Ми разом протидіємо країні-агресору по обидва боки кордону, ми спільно обрали для себе демократію і цивілізований напрямок розвитку. Впевнений, що дружні відносини між прикордонниками України та Республіки Молдова розвиватимуться й надалі», - відмітив Голова Держприкордонслужби України.

В свою чергу начальник Генерального інспекторату Прикордонної поліції Республіки Молдова Росіан Васілой зазначив, що між прикордонниками двох країн є досвід ефективної взаємодії за різними напрямками і він буде підтримуватися на високому рівні.

Керівники прикордонних відомств детально обговорили стан прикордонної безпеки, спільні кроки з протидії правопорушенням і протиправній діяльності. Увага акцентувалася на виявленні контрабандних схем та недопущенні незаконного перетинання кордону громадянами. Наголошувалося про нарощення обміну інформацією для спільного викриття злочинних груп.

Українські та молдовські прикордонники не залишили поза увагою й питання спільного контролю та функціонування пунктів пропуску. Зазначалося, що, попри складну ситуацію, спричинену збройною агресією російської федерації в Україні, пропускні операції здійснювалися ритмічно.

Також делегації обговорили подальший розвиток і шляхи поглиблення двостороннього співробітництва з врахуванням євроінтеграційного курсу України та Молдови.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси