Керівництво Держприкордонслужби провело робочу зустріч з делегацією Державної прикордонної охорони Латвійської Республіки

НАЗАД
01 грудня 2023 15:47

У рамках офіційного візиту в Україну делегація Державної прикордонної охорони Латвійської Республіки на чолі з начальником відомства генералом Гунтісом Пуятсом відвідала низку українських прикордонних підрозділів та провела перемовини стосовно перспектив співробітництва з керівництвом Державної прикордонної служби України.

Під час обговорення перший заступник Голови Держприкордонслужби генерал-майор Володимир Нікіфоренко зосередив увагу на важливих аспектах прикордонної безпеки та спільних викликах в умовах збройної агресії рф проти України.

Сторони приділили значну увагу питанням роботи Адміністрації Держприкордонслужби України над впровадженням рекомендацій Аналітичного звіту Європейської Комісії з питань прикордонного менеджменту щодо членства України в Європейському Союзі.

Латвійські колеги підтвердили готовність до поглиблення співпраці у сфері забезпечення регіональної безпеки та запровадження нових ініціатив та спільних проєктів.

У переліку наданої допомоги від прикордонників Латвійської Республіки десятки позашляховиків та транспортних засобів для перевезення службових собак, сотні шоломів, бронежилети, легкі захисні костюми хімічного захисту, аптечки, прилади нічного бачення, генератори, зарядні станції, та багато іншого.

За результатами робочої зустрічі сторони дійшли згоди, що спільні ефективні зусилля сприятимуть запровадженню в Україні європейських стандартів інтегрованого управління кордонами, будівництву надійно захищених кордонів та зміцненню безпеки в Європейському регіоні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси