Керівна рада Frontex – діалог про перспективи

НАЗАД
22 листопада 2023 14:01

Керівна рада Європейської Агенції прикордонної та берегової охорони Frontex розпочала третю зустріч з партнерами, які мають перспективу вступу до Європейського Союзу.

Проведення такого заходу підкреслює відданість посиленню прикордонного управління та співпраці через кордони.

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко звернувся до учасників зустрічі у форматі відеозвернення.

«Грантова угода на 12 млн євро, укладена між Агенцією Фронтекс та Україною, виявилася не лише проявом солідарності в умовах повномасштабної російської агресії і знаком тісного співробітництва з Державною прикордонною службою України, але і ключовим елементом підтримки та забезпечення стабільності на кордоні з Європейським Союзом», – наголосив очільник прикордонного відомства

За словами Сергія Дейнека спільні зусилля та цілеспрямована робота Держприкордонслужби з Агенцією Frontex є відмінним прикладом того, як міжнародна співпраця призводить до конкретних та вагомих результатів. Водночас керівництво прикордонного відомства розуміє всю повноту відповідальності та складність кроків, які необхідно пройти для побудови надійно захищеного кордону України, котрий у перспективі стане зовнішнім кордоном ЄС.

Делегація Держприкордонслужби спільно з іншими учасниками засідання на сьогоднішніх сесіях заглиблюються у такі критичні теми, як вплив війни в Україні на безпеку кордонів, спільні операції за межами ЄС, а також співпраця щодо повернення, реадмісії та реінтеграції.

Зміцнення зовнішнього кордону є ключовим елементом забезпечення стабільності та розвитку не тільки в Україні, але і в сусідніх країнах, дозволить краще контролювати та мінімізувати транскордонні загрози.

«В умовах активних бойових дій, коли значна частина прикордонників бере участь у найгарячіших точках конфлікту, таких як Бахмут, Авдіївка, Кліщіївка, Маріїнка, Херсон, Острів Зміїний, ми усвідомлюємо велику відповідальність за оборону, яка стоїть перед нами не лише щодо наших громадян, але й в контексті Європейського Союзу та світової спільноти», – додав Сергій Дейнеко, звертаючись до присутніх.

Мета всіх партнерів єдина – забезпечувати захист кордонів та дотримуватися прав і свобод людини і за умови плідної взаємодії її досягнення виглядає цілком реальним.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси