Каплицю на честь Покрови Божої Матері освятили на Закарпатті

НАЗАД
02 жовтня 2023 12:04

Каплицю на честь Покрови Пресвятої Богородиці побудували на території відділення «Солотвино» Мукачівського прикордонного загону.

Будівництво храму за ініціативи керівника вказаного прикордонного підрозділу, майора Ігоря Панчука, розпочали цьогоріч у червні.

До заходу з відкриття та освячення каплиці, окрім керівництва Мукачівського загону, долучилися духівництво Православної церкви України та Мукачівської греко-католицької єпархії, представники місцевого самоврядування, а також благодійники та меценати.

Чин освячення очолив військовий капелан Мукачівського загону протоієрей Віктор Худяк.

«Відтепер кожен військовослужбовець зможе, за бажання, побути наодинці, звернутися із молитвою до Бога, задовольнити духовні потреби, укріпити душевні сили у хвилини печалі чи життєвих негараздів», – зауважив Віктор Худяк.

«Побудувати храм на честь Покрови Божої Матері я мріяв ще під час перебування у зоні проведення бойових дій, – розповідає Ігор Панчук. – Після найважчих хвилин у житті, завжди віриш, що пережити їх вдалося лише за допомогою чогось чи когось, хто допомагає нам із неба. А тому, хочеться, щоб щодня мої побратими укріплювалися у вірі та знали, що ми непереможні, бо на нашому боці правда і з нами Бог та свята опіка Пресвятої Богородиці!»

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси