Юристи-прикордонники провели збори за напрямом діяльності та підбили підсумки за 2015 рік

НАЗАД
21 листопада 2015 10:49

В період з 17 по 20 листопада на базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря

В період з 17 по 20 листопада на базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота пройшли збори з особовим складом секторів та груп правового забезпечення, старшими юрисконсультами органів Держприкордонслужби. Основною метою проведення цих зборів було підвищення особистої кваліфікації даної категорії військовослужбовців.

На відкритті зборів про стан правової роботи та дотримання законності в Держприкордонслужбі та про новації законодавства з питань проходження військової служби в особливий період розповів полковник юстиції Валерій Щегель. Також протягом цих днів проводилися заняття з питань, які стосуються оперативно-службової та адмістративно-господарської діяльності,  організації службової діяльності та стану правової роботи. Окремо обговорювалося питання щодо ролі та місця сектору правового забезпечення регіонального управління в реалізації принципу законності в Держприкордонслужбі. Кожен військовослужбовець брав активну участь у практичних заняттях та обговоренні практики застосування законодавства України в сферах діяльності прикордонного відомства.

Під час занять також були обговорені проблемні питання щодо організації виконання у органах Держприкордонслужби вимог законодавства про надання інформації та захист персональних даних. Крім того відбувалося обговорення виступів офіцерів секторів правового забезпечення регіональних управлінь щодо судової практики у справах за різними позовами до регіональних управлінь та підпорядкованих їм органів.

На польових заняттях з учасниками зборів провели стрільби з різних видів зброї. Також для військовослужбовців провели показові заняття з інженерної підготовки із використанням інженерних боєприпасів, що застосовуються в зоні проведення АТО. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси