Із наближенням холодів Державна прикордонна служба прогнозує збільшення кількості груп незаконних мігрантів

НАЗАД
03 листопада 2016 13:43

«У зв’язку із наближенням холодів Держприкордонслужба прогнозує збільшення кількості груп незаконних мігрантів. Це пов’язано з тим, що організатори цих каналів прагнуть до настання холодної пори переправити усіх тих незаконних мігрантів, хто легально, чи

«У зв’язку із наближенням холодів Держприкордонслужба прогнозує збільшення кількості груп незаконних мігрантів. Це пов’язано з тим, що організатори цих каналів прагнуть до настання холодної пори переправити усіх тих незаконних мігрантів, хто легально, чи ні, уже зумів потрапити до України», - про це під час брифінгу в інформаційному агентстві «Укрінформ» зазначив помічник Голови Державної прикордонної служби Олег Слободян. 

Він також нагадав, що минулого року прикордонники на Закарпатті врятували від переохолодження та смерті 4 громадян Шрі-ланки, які заблукали у горах під час заметілі. У 2013 році фіксувалися факти загибелі у горах громадянина Шрі-Ланки та порятунку «мандрівників» від обмороження. 

Крім того, він нагадав, що минулого тижня прикордонники Мукачівського загону зупинили 4 громадян Афганістану, які мали намір незаконно перетнути державний кордон з  сімома неповнолітніми дітьми наймолодшому з яких лише 3 роки. А учора на околиці населеного пункту Велика Копаня у Виноградівському районі прикордонники затримали нашого співвітчизника, який перевозив трьох громадян азіатської зовнішності без документів.

Олег Слободян наголосив, що організатори каналів незаконного переправлення мігрантів не зважають на ризики для шукачів кращої долі та піддають їхні життя невиправданому ризику. Тому Держприкордонслужба України звертається до усіх небайдужих, уразі наявності інформації про підготовку переправлення мігрантів повідомляти на гарячу лінію за телефоном (044) 527-63-63.

Відмітимо, з початку року прикордонники виявили майже 900 незаконних мігрантів, ще майже 2 тис. 800  іноземцям було відмовлено у перетині кордону, як потенційним шукачам кращої долі.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси