Іван та Жан - на сторожі кордону і правопорядку

НАЗАД
21 сiчня 2024 11:24

Розшукати, наздогнати та зупинити правопорушника – повсякденна та звична робота для трирічної німецької вівчарки Жана.

Разом зі своїм господарем, сержантом Іваном, службовий собака проходить службу у Чопському прикордонному загоні.

Іван та Жан охороняють українсько-угорський кордон. Спільній службі передувала піврічна підготовка в одному з навчальних центрів Держприкордонслужби, де Жана навчили розшуковій роботі. Відтоді «німець» безпомилково бере слід правопорушників, невтомно працює як у складній гірській місцевості, так і на розлогих рівнинах.

За три роки спільної служби кінолог та його хвостатий помічник навчилися з пів слова розуміти один одного і стали потужною командою. Іван каже, що вдома Жан – загальний улюбленець, який любить побалуватися, погратися іграшками та поласувати смаколиками. Водночас, у роботі – це вірний та надійний колега, який ще жодного разу не підвів. На його рахунку чимало затримань.

Прикордонник розповідає: «Спеціальність кінолога я обрав, ще коли проходив строкову службу. Пройшов відповідне навчання, зрозумів, що це моє і вирішив підписати контракт. З Жаном ми легко і швидко спрацювалися. Він дуже розумний, завжди пильний, має врівноважений характер, дуже уважний та слухняний. Робота з таким собакою приносить задоволення нам обом, тож я радий, що свого часу зробив правильний вибір».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси