ІТ-спеціалісти Держприкордонслужби взяли участь у хакатоні

НАЗАД
23 липня 2018 16:19

В інноваційному парку Unit City стартував «Перший національний хакатон з питань безпеки і оборони України» за підтримки НАТО та Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Сьогодні у столиці в інноваційному парку Unit City стартував «Перший національний хакатон з питань безпеки і оборони України» за підтримки НАТО та Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції України. Серед 15 команд учасників – дві команди спеціалістів IT-підрозділів від Державної прикордонної служби України.

У церемонії відкриття заходу взяли участь Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, заступник директора Офісу зв’язку НАТО Шерон Ірвін, голова відділу комунікаційних кампаній та виробництва контенту StratCom Ukraine Оксана Горбач та інші.

«Перемога української команди під час змагань програмістів Північноатлантичного альянсу в Лондоні у 2017 році стала поштовхом для започаткування Національного оборонного хакатону в Україні, - зазначила у вступному слові Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що сьогодні першочерговим завданням є посилення обороноздатності держави у поєднанні з реформою сектору безпеки і оборони відповідно до рекомендацій Альянсу.

Взагалі такий захід відбувається в Україні вперше. Він покликаний покращити взаємодію між силовими структурами України у сфері розробки програмних рішень. Хакатон - це не лише змагання, а й насичена лекційна програма від фахівців НАТО та професіоналів українського IT-бізнесу, де учасники мають змогу познайомитись із сучасними технологіям та поглибити розуміння культури інновацій.

Так протягом п’яти днів ІТ-спеціалісти сектору безпеки і оборони України спільно з експертами НАТО та ІТ-сектору України займатимуться розробкою спеціальних програм та архітектурних рішень для вдосконалення спроможностей системи управління та зв’язку, яка повинна базуватися на сучасних технологіях та була б сумісна з аналогічними системами союзних країн-учасниць НАТО.

Щодо конкурсної частини, то кожна з команд обиратиме собі напрямок, моделювання, кодування чи комбіноване завдання,  виконуватиме запропоновані завдання та потім вміло презентувати свої рішення.

Захід триватиме до 27 липня. Будемо слідкувати за перебігом подій та вболіватимемо за найкращих.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси