Іпотерапія як вид реабілітації

НАЗАД
14 червня 2024 13:14

Нещодавно для військовослужбовців Держприкордонслужби, які потребують реабілітації, було проведено комплексні заходи з іпотерапії.

Іпотерапія – ефективний метод лікування та фізичної реабілітації за допомогою коней та верхової їзди. Окрім психологічного відновлення, такий вид терапії допомагає людям із різними видами травм. Під час ходьби кінь має своєрідну амплітуду рухів, що, як зазначають дослідники, має позитивний вплив на центральну нервову систему, психоемоційний стан, м’язи, хребет людини. Також коні мають вищу за людську температуру тіла, тож при контакті з ними, під впливом тепла, м’язи вершника стають м’якшими, тіло розслабляється. Обмежень чи протипоказань для іпотерапії немає, займатися можуть всі охочі.

Вже 15 родин військовослужбовців мали змогу відчути на собі переваги іпотерапії, а саме - покататися на конях або просто провести час з тваринами на базі одного з кінно-спортивних клубів Хмельниччини.

І дорослі, і діти поділилися враженнями, що гарно та з користю провели час, відчули тепло та підтримку від цих чудових тварин, а також отримали незабутні емоції.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси