Інтегроване управління кордонами у форматі FRONTEX

НАЗАД
26 вересня 2023 19:04

Перший заступник Голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко долучився до зустрічі з керівництвом та представниками у європейських країнах Агентства FRONTEX

Ключовою темою для онлайн обговорення стали аспекти та підходи до розвитку інтегрованого управління кордонами.

Попри докорінну зміну загроз та пріоритетів, пов’язаних із широкомасштабним вторгненням російської федерації в Україну, попри істотну залученість особового складу Держприкордонслужби до бойових дій спільно зі всіма Силами оборони України прикордонне відомство не зупинило процеси, які істотно просувають Україну вперед в її євроінтеграційних прагненнях.

«Наразі Держприкордонслужба розвиває два основних вектори прикордонної політики – посилює охорону й оборону державного кордону з росією і білоруссю та впроваджує європейські принципи інтегрованого управління кордонами, аби побудувати сучасний, надійний, європейський кордон, який згодом, я переконаний, стане зовнішнім кордоном ЄС», – наголосив Володимир Нікіфоренко.

У ході зустрічі європейські партнери розкрили особливості національних стратегій інтегрованого управління кордонами та поєднання спільних інтересів у механізмах функціонування FRONTEX.

Володимир Нікіфоренко подякував за підтримку України у цей непростий для країни час та зазначив, що зараз Україна не лише виборює свою незалежність і право на життя українців, але й захищає Європу і світ від варварської навали.

 

Довідково: У зв’язку з військовою агресією за ініціативою ДПСУ Урядом України припинено роботу 111 пунктів пропуску на кордоні з росією, білоруссю та придністровській ділянці українсько-молдовського кордону, запроваджено візовий режим з країною агресором. Й водночас забезпечено прикордонний контроль у 124 пунктах пропуску, переважна більшість яких на кордонах з країнами ЄС. У перші тижні війни в діючих пунктах пропуску було запроваджено спрощення прикордонного контролю, що забезпечило евакуацію людей задля збереження їхнього життя.

Загалом з 24 лютого 2022 року через кордон встановленим порядком оформлено понад 55 млн осіб, з яких 29 млн слідували на виїзд з України, а також понад 77 тис. транспортних засобів з гуманітарними вантажами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси