Іноземці з Азербайджану, Молдови та Казахстану намагалися за хабар потрапити в Україну

НАЗАД
25 липня 2016 10:01

У результаті комплексного підходу до викорінення такого явища як корупція, з кожним днем все більше фіксуються факти відмови від неправомірної вигоди, яку пропонують, як наші співвітчизники, так і громадяни інших країн. Чергові випадки, коли іноземці за х

Системна та послідовна робота щодо протидії та запобігання корупції у прикордонному відомстві триває. З цією метою наразі у Держприкордонслужбі  продовжується  операція «Чисті руки».

Зазначимо, що у результаті комплексного підходу до викорінення такого явища як корупція, з кожним днем все більше фіксуються факти відмови від неправомірної вигоди, яку пропонують, як наші співвітчизники, так і громадяни інших країн. Чергові випадки, коли іноземці за хабар намагалися вирішити «питання» пропуску через кордон задокументували прикордонники Луганського та Сумського загонів.

Так, учора в ході перевірки документів у пункті пропуску «Танюшівка» прикордонники зафіксували факт спроби дачі неправомірної вигоди громадянином Азербайджану. Іноземець намагався забезпечити собі безперешкодний пропуск через державний кордон шляхом пропонування хабара у розмірі 4 тисячі російських рублів. Ще два факти, коли громадяни Молдови та Казахстану пропонували неправомірну вигоду охоронцям кордону, зафіксували прикордонники Сумського загону. Молдаванин під час проходження контролю у пункті пропуску «Бачівськ»  запропонував співробітникам прикордонного відомства неправомірну грошову винагороду у розмірі 1000 рублів РФ. Таку ж суму хабара запропонував і громадянин Казахстану у пункті пропуску «Велика - Писарівка». Іноземці у такий спосіб намагалися  домовитися з прикордонниками про безперешкодний перетин кордону. У всіх випадка співробітники Держприкордонслужби відповіли  категоричною відмовою. Дані факти задокументовано та проінформовано компетентні органи.  

Варто зазначити, що останнім часом спостерігається збільшення спроб пропонування  неправомірної вигоди іноземцями. Загалом з початку  2016 року обліковано 408 відмов від неправомірної вигоди, з яких у 171 випадку хабар  пропонували іноземці. 

Державна прикордонна служба України черговий раз звертається до усіх громадян не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби. Наголосимо, що відповідальність передбачена не лише за отримання, але й дачу хабара. Також зауважуємо, що з будь-яких питань, що стосуються діяльності Державної прикордонної служби України та її персоналу громадяни можуть звертатись на телефон  служби  «ДОВІРА»  (044) 527-63-63, або надіславши листа на електронну пошту [email protected].

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси