Інформація для громадян, які планують поїздки через українсько-польський кордон

НАЗАД
19 грудня 2022 11:23

Станом на 11:00 пункти пропуску на західному кордоні України працюють в штатному режимі.

Прикордонники докладають зусиль задля якомога  швидшого оформлення пасажирів та транспортних засобів, особливо з урахуванням низьких температур.

Зауважимо, що традиційно з наближенням Різдвяних та Новорічних свят, а також у вихідні, на українсько-польському кордоні відмічається збільшення пасажиро-транспортного потоку. Впродовж вихідних інтенсивність руху зросла на 10-12 %.

Сьогодні вранці лише у пунктах пропуску «Угринів» та «Краківець» спостерігаються черги близько 30-40 легкових автомобілів у напрямку виїзду до Польщі, перед «Устилугом» ще близько 60. У пункті пропуску «Шегині» 50 легковиків очікують у черзі на в’їзд в Україну.

Також наявні черги по кількасот вантажівок, в обох напрямках, у пунктах пропуску «Рава-Руська», «Краківець» та «Шегині».

Через погодні умови на вузьких відрізках дороги, де стоять ваговози, можливий ускладнений проїзд та рух транспорту по зустрічних смугах.

До слова, на кордонах у Закарпатті та Чернівецькій області накопичення пасажирського транспорту не спостерігається. Просимо громадян врахувати цю інформацію під час планування закордонних поїздок.

Поряд з цим, на дорогах перед пунктами пропуску рух здійснюється ритмічно, що забезпечує проїзд транспортних засобів закордонного прямування в обох напрямках.

Також рекомендуємо враховувати можливу нестабільну роботу електронних систем контрольних служб у пунктах пропуску через відключення електроенергії.

Бажаємо Вам приємних подорожей!

Нагадаємо, що відслідковувати завантаженість пунктів пропуску для перетину кордону до ЄС і Молдови (у Чернівецькій області) ви можете на фейсбук-сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон. Дані оновлюються щотри години. Мінімальний час очікування на прикордонний контроль дозволить зробити вашу поїздку комфортнішою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси