Інформація про застосування зброї по громадянам Росії з території України носить суто провокативний характер

НАЗАД
27 липня 2015 13:21

В російських засобах масової інформації активно поширюється інформація, стосовно того, що на ділянці відділу прикордонної служби «Красна Талівка

В російських засобах масової інформації активно поширюється інформація, стосовно того, що на ділянці відділу прикордонної служби «Красна Талівка» з території України з автоматичної зброї, нібито, були обстріляні двоє громадян Російської Федерації, які перебували поблизу державного кордону на території Росії, в результаті чого один з громадян РФ отримав вогнепальне поранення грудної клітки.

Державна прикордонна служба України офіційно заявляє, що дана інформація повністю не відповідає дійсності та носить виключно провокативний характер.

В першу чергу законодавство України забороняє прикордонникам відкривати вогонь у бік території суміжної країни. Тим не менше, з метою перевірки даної інформації, Адміністрація Держприкордонслужби України ініціювала службове розслідування в ході якого були перевірені усі прикордонні наряди, які несли службу на вказаному напрямку. В результаті було встановлено, що усі боєприпаси у військовослужбовців в наявності, а зброя не містить ознак застосування.      

Поряд з цим наголошуємо, що на даному напрямку неодноразово спостерігалися диверсійні групи, які намагалися незаконно перетнути кордон з Росії в Україну. В результаті застосування ними зброї загинули та отримали поранення військовослужбовці Луганського прикордонного загону. 

Також нагадуємо, що 25 липня на Донеччині прикордонники затримали вантажівку з боєприпасами, яку супроводжували представник незаконного збройного формування та майор ЗС РФ. Можливо, недостовірна інформація про обстріл була розповсюджена з метою відволікання уваги громадськості від участі ЗС РФ у конфлікті на Сході нашої країни.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси