Ікона «Ангела охоронця» прибула на козацьку землю

НАЗАД
07 липня 2023 13:20

Реліквія була написана винятково для прикордонників південних рубежів, освячена та доставлена на козацьку землю, як символ Господнього захисту та Духовного натхнення на Перемогу.

На Запоріжжі,  в храмі Святителя Петра Могили, представники влади, прикордонники та військові вшанували ікону «Ангела охоронця», освячену у Михайлівському Золотоверхому Соборі в м. Київ Митрополитом Київським і всієї України, предстоятелем Православної Церкви України Блаженнішим Епіфанієм.

Автором картини став заслужений художник України Андрій Холоменюк – член Національної спілки художників України, маляр батального живопису, який подарував Державній прикордонній службі України ще вісім своїх робіт. Техніка, у якій виконанні роботи майстра – авторська. Вона дуже цікава, має такий стереоефект, ніби 3D-зображення. Коли глядач дивиться на ці картини, він ніби присутній на події, це додає роботам надзвичайної реалістичності: можливість зануритись в події того часу, відчути їх динаміку.

 Андрій Холоменюк не залишився осторонь і легендарного острову Зміїний та присвятив йому картину «Нескорений острів».

Ікона «Ангела охоронця» зі стальним мечем послана щоденно, щохвилини незримим янголом обороняти усіх тих, хто став на захист Батьківщини, її народу від лютих ординців, які вихром увірвались на українську землю, щоб спопелити її, знищити та поневолити народ.

Аби підтримати віру кожного бійця в міць, нескореність та непоборність українського народу реліквія об’їде усі підрозділи південних рубежів, щоб кожен воїн зміг відчути благоговіння, захищеність та безпеку янгола-охоронця.

Після вшанування ікони настоятель храму отець Василь та військові капелани звершили молитву за Україну та вірних синів і дочок України, які стали на захист Батьківщини. Згадали й тих Героїв, які віддали свої життя, щоб врятувати наші.

З Божою допомогою та захистом «Ангела охоронця» світло переможе темряву, а українці – р@шистів!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси