Їх завдання – зберегти життя

НАЗАД
20 березня 2021 10:03

На базі Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби тривають курси мультиплікаторів за програмою підготовки «Домедична допомога військовослужбовцем-рятувальником».

Прикордонники беруть участь у навчаннях, основна мета яких полягає в набутті навичок надання першої допомоги пораненому в умовах бойових дій та з метою впровадження єдиної методології вивчення навчальної дисципліни «Тактична медицина». Учасники навчання матимуть змогу проводити заняття з тактичної медицини з особовим складом у власних підрозділах. Про важливість цієї дисципліни яскраво свідчить статистика НАТО: 70% загиблих на полі бою втратили життя через неконтрольовану критичну кровотечу, 15% смертей можна запобігти, якщо провести рятувальні заходи негайно.

Прикордонники, які прибули до Головного центру задля підвищення власного професійного рівня з навчальної та методичної роботи вивчають загальні положення, форми і сучасні методи проведення теоретичних та практичних занять з тактичної медицини.

Під час практичних занять військовослужбовці працюють над основними принципами надання домедичної допомоги, звертаючи особливу увагу на відпрацювання алгоритму MARCH. Також вони практикуються швидко й якісно зупиняти критичну кровотечу та евакуйовувати поранених із CUF зони в сектор укриття.

Контрольно-перевірочне заняття – завершальний етап підготовки. В умовах, наближених до бойових, інструктори Головного центру перевіряють знання та навики, отриманні за час підготовки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси