Ігор Левчук всім серцем прагнув, щоб діти жили у вільній і незалежній Україні

НАЗАД
15 квiтня 2023 09:00

Єдиний син своїх батьків і сам батько трьох донечок, як міг, беріг родину й Батьківщину.

 

Повномасштабне вторгнення Ігор зустрів в Маріуполі, у складі Морської охорони. Це була його друга зустріч з ворогом. Ще за часів служби в Нацполіції, в 2014 Ігор здобув свій перший досвід участі в бойових діях.

Друже, ти боронив свою країну до останнього... Тобі назавжди 33.

Народився Ігор в селищі Тельманове (тепер Бойківське) на Донеччині. Єдиний син був надією та гордістю батьків. У селищі пройшли дитинство, юність, тут він зустрів своє кохання, пізнав радість батьківства. Він завжди був у центрі уваги, навколо нього вирувало життя.

Закінчивши Донецький юридичний інститут Луганського державного університету внутрішніх справ, 15 років відслужив в структурах Міністерства внутрішніх справ. В складі Об’єднаних сил захищав територію рідної Донеччини.

Його поважали як грамотного та відповідального фахівця. Чимало колег стали справжніми друзями. Товариші згадують Ігоря як неймовірно життєрадісну, самодостатню людину. Він залюбки і вдало жартував.

Війна увірвалася в життя родини Левчуків ще 2014 року. Ігор рятував сім’ю, двох маленьких донечок. Відправив своїх дівчат на Київщину, а сам повернувся до служби. Згодом родина з’єдналася, адже без тата скрутно, а Ігорю без найрідніших теж було ніяк.

Маріуполь. Це місто стало другим домом родини, місцем віри, новою мрією. Тут народилася третя донька. Зараз малечі всього 3,5 роки. Ігор дуже любив родину, балував дівчат, а вони наповнювали його щастям. Напружена робота часто відривала батька від родини, проте рідні підтримували та розуміли.

У 2021 році Ігор став морським прикордонником. Хотів захищати морські рубежі. Любив навчатись, підвищував фаховий рівень. Мріяв і втілював мрії в життя. Відважність, рішучість, оптимізм – це про нього.

З початком активних бойових дій в Маріуполі Ігор увійшов до складу групи прикриття мінометного розрахунку. Навіть у найтяжчі хвилини він не втрачав надії, знаходив привід усміхнутися, підбадьорював інших. Недаремно мав позивний «Ейс». Фото приватного детектива Ейса Вентури було на заставці його телефону, а характер і харизма – відповідали його внутрішньому «я». Останнє його повідомлення ріднім було заряджено щирістю, вірою і позитивом: «Я вас люблю. Все буде Україна!»

15 квітня 2022 року під час передислокації підрозділу до «Азовсталі». На мосту через річку Кальміус бронетранспортер потрапив під ворожий артилерійський обстріл, перекинувся та впав у воду. Не всім судилося вирватися з броньованої машини й з-під води.

Наказом Голови Державної прикордонної служби України від 11.08.2022 року № 856-ОС Ігорю Левчуку присвоєно чергове військове звання «старшина 1 статті» (посмертно).

Світла пам'ять славному захиснику Батьківщини!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси