Ігор Клименко: Позиція Сполученого Королівства чітка та незмінна - підтримка України у війні

НАЗАД
14 вересня 2023 08:20

Учора у Лондоні відбулася зустріч Ігоря Клименка з Міністеркою внутрішніх справ Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Суеллою Браверман.

Під час зустрічі, в якій також взяв участь Голова Державної прикордонної служби України, було обговорено багато важливих питань, в тому числі важливість укріплення українського кордону.

Зокрема йшлося, що найближчим часом від британських колег очікуються спецпристрої для покращення технічного оснащення державних рубежів.

«Сьогодні зустрівся у Лондоні з Міністеркою внутрішніх справ Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Суеллою Браверман. Позиція Сполученого Королівства чітка та незмінна: підтримка України у війні, яку розпочали російські загарбники»,— написав у своєму Telegram-каналі Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Також Міністр сказав, що під час зустрічі обговорили багато важливих питань, серед яких  документування воєнних злочинів росії. Він принагідно подякував за якісну підготовку українських слідчих, які проходили спеціалізовані тренінги у британських колег.

«Важливо було розповісти, що ми рухаємося далі та вже думаємо, якою має бути Україна після перемоги. Тож представив колезі концепцію МВС «Безпечна країна». Приємно, що наші зусилля отримали позитивний відгук та нам вдалося домовитися про обмін досвідом.  Зокрема, у питаннях протидії шахрайствам, домашньому насильству, вуличній злочинності», - розповів Ігор Клименко

Окремо обговорювалася тема реабілітації наших бійців. Медична та психологічна. Сполучене Королівство має необхідний досвід, який неодмінно буде корисний для нас.

«Я вдячний Суеллі Браверман та Уряду Сполученого Королівства за системну та послідовну підтримку. Україна відчуває надійне плече наших партнерів з першого дня повномасштабної війни», – резюмував Міністр внутрішніх справ України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси